ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ-COVID (ΝΕΟ)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

Σας προσκαλούμε να εγγραφείτε στις ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ που λειτουργούν ΔΩΡΕΑΝ από το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Έβρου. Για τις εγγραφές σας επικοινωνήστε με τη γραμματεία του Κέντρου έως τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 στα τηλέφωνα: 25510-37242 και 25511-10302.

Μετά από συνεννόηση με το Κέντρο Πρόληψης θα δημιουργηθεί τμήμα σχολής για τους γονείς των μαθητών/μαθητριών του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης "Θεόδωρος Κάστανος", πάντα υπό την προϋπόθεση ότι θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον εκ μέρους σας. Κατά την εγγραφή σας παρακαλούμε να δηλώνετε ότι είστε γονέας μαθητή/μαθήτριας του γυμνασίου μας.

ΑΦΙΣΑ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ 2021-2022

Ενημέρωση μαθητών και γονέων για μετακινήσεις

Αγαπητοί μαθητές και γονείς,

Κινηθείτε άνετα και σίγουρα στην Αλεξανδρούπολη από και προς το σχολείο με την αστική συγκοινωνία .

Κατεβάστε την εφαρμογή moovit σκανάροντας το QR code που βλέπετε στη σελίδα.

Πληκτρολογήστε τη θέση σας και τον προορισμό σας και δείτε τις ώρες που υπάρχει το δρομολόγιο που σας βολεύει και τις ενδιάμεσες στάσεις.

movit

 

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ"

Το σχολείο μας κατέλαβε την 3η θέση στον 12ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους με την ταινία «Μπορείς κι εσύ», η οποία βραβεύτηκε για το πρωτότυπο σενάριο, τη σκηνοθεσία και βιντεοληψία, καθώς και για την ηθοποιία των μαθητών/τριών. Η ταινία ξεχώρισε στην κατηγορία μυθοπλασίας ανάμεσα σε 61 σχολεία πανελλαδικώς.

Η ταινία ήταν έμπνευση της καθηγήτριας Ιωαννίδου Αιμιλίας, Κοινωνιολόγου του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης. Το σενάριο επιμελήθηκε η μαθήτρια Αηδόνη Ραφαέλα, ενώ το μοντάζ, την ψηφιακή επιμέλεια και τη σύνθεση πρωτότυπης μουσικής ο μαθητής Σλαβίδης Νίκος. Συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου, ενώ όλη  την προσπάθεια στήριξε και επιμελήθηκε ως εξωτερικός συνεργάτης του σχολείου ο κ. Λιόρας Νίκος.

Είναι μια ταινία με βαθύ νόημα, που στέκεται ενάντια στην κακοποίηση, στην έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες, που δυστυχώς έκαναν και συνεχίζουν ακόμη να κάνουν αισθητή την παρουσία τους καθημερινά. Στόχος να δείξει σε μικρούς και μεγάλους πως μπορούν και πρέπει να αντιδρούν σε κάθε μορφή βίας και να μη μένουν θεατές ή και θύματα κακοποιητικής συμπεριφοράς.

Μπορείτε να δείτε την ταινία στη διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=bgpu6P5YKkw&list=PLrugAxAK_GyHLbMkx0CfURilQuMD4P4ZK

ΑΦΙΣΑ ΤΑΙΝΙΑΣ 1

 

 

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

 

Το 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Θεόδωρος Κάστανος» κατέλαβε τη 2η θέση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Εφημερίδας «Η καταιγίδα… μιας πανδημίας» που προκηρύχθηκε από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Ορίζοντες» για το σχολικό έτος 2021-2022 και ήταν αφιερωμένος στην πανδημία που σημάδευσε την παγκόσμια κοινότητα τα τελευταία δύο χρόνια.

Η δημοσιογραφική ομάδα αλλά και μαθητές και μαθήτριες από όλες τις τάξεις του σχολείου συμμετείχαν στον διαγωνισμό με την εφημερίδα «Η καταιγίδα… μιας πανδημίας» και με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Κιτσάτη Μαρία και Τερτσούδη Χάρισα. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τα συναισθήματά τους για τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώσαμε λόγω της πανδημίας, να ασχοληθούν με ποικίλα είδη δημοσιογραφικού λόγου, να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη και τις δεξιότητές τους μέσω της διερευνητικής-ανακαλυπτικής και βιωματικής μάθησης, να καλλιεργήσουν σχέσεις συνεργασίας και ομαδικότητας μεταξύ τους.

Μπορείτε να δείτε τη μαθητική εφημερίδα «Η καταιγίδα… μιας πανδημίας» 

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ jpg

 

 

 

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ 4ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

SCHOOLRULSES

Login Form

ΧΑΡΤΗΣ

map school

Αναζήτηση της σχολικής μονάδας εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τηλ-Fax:
2551024346
 
 
Email: 
 
 
Διεύθυνση
Δημοκρίτου 6Β,
περιοχή ΚΕΓΕ
Αλεξ/πολη, 68132