«Εργαστήρι-Σκαλιστήρι» - Εργαστήρια Δεξιοτήτων Β΄ Γυμνασίου

Στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων της Β΄ Γυμνασίου υλοποιήθηκε στο σχολείο μας το πρόγραμμα «Εργαστήρι-Σκαλιστήρι» (Θεματικός Άξονας: «Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ - Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη» - Υποθεματική: «Εθελοντισμός») με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Δεσλή Δημήτριο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Β3 χωρισμένοι/ες σε ομάδες αποτύπωσαν τη σχολική αυλή φωτογραφίζοντάς την, ζωγραφίζοντας και πραγματοποιώντας μετρήσεις. Στη συνέχεια εντόπισαν τα σημεία της αυλής που χρειάζονταν βελτίωση με τη φύτευση φυτών, τα οποία επέλεξαν και προμηθεύτηκαν λαμβάνοντας υπόψη το κλίμα της περιοχής, το έδαφος και την ανάγκη εξοικονόμησης νερού. Τέλος, διαμόρφωσαν τον σχολικό κήπο φυτεύοντας  καλλωπιστικά φυτά και αρωματικά βότανα.

Οι μαθητές/τριες καλλιέργησαν Δεξιότητες του 21ου αι. (κριτική σκέψη, επικοινωνία, συνεργασία, δημιουργικότητα, παραγωγική μάθηση μέσω των τεχνών), Δεξιότητες Ζωής (πρωτοβουλία, προγραμματισμός, ενσυναίσθηση, υπευθυνότητα, πολιτειότητα, κοινωνικές δεξιότητες), Δεξιότητες του Νου (οργανωσιακή σκέψη, επίλυση προβλημάτων) και με την εθελοντική τους εργασία αισθάνθηκαν ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που συνέβαλαν στη διαμόρφωση και τον εξωραϊσμό του αύλειου χώρου.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο με τις δραστηριότητες των παιδιών στη διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=3OpxSa8ggK8&list=PLrugAxAK_GyHLbMkx0CfURilQuMD4P4ZK

ergasthri skalistiri

 

 

 

Login Form

ΧΑΡΤΗΣ

map school

Αναζήτηση της σχολικής μονάδας εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τηλ-Fax:
2551024346
 
 
Email: 
 
 
Διεύθυνση
Δημοκρίτου 6Β,
περιοχή ΚΕΓΕ
Αλεξ/πολη, 68132