Συνάντηση με τους γονείς των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου – Ομιλία «Ο ρόλος των γονέων στην προσαρμογή του παιδιού στο Γυμνάσιο»

Στο πλαίσιο της συνεργασίας σχολείου-οικογένειας, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συνάντηση με τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών της Α΄ Γυμνασίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας.

Τον συντονισμό της συνάντησης είχε η διευθύντρια κ. Μιντσίδου Μαρία, η οποία μίλησε στους γονείς για το όραμα και τους στόχους του σχολείου, τους ενημέρωσε για τον εσωτερικό κανονισμό και τόνισε τον υποστηρικτικό ρόλο της διεύθυνσης και του διδακτικού προσωπικού για την ομαλή μετάβαση των παιδιών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο και την προσαρμογή τους στο νέο τους σχολικό περιβάλλον.

Πέραν της ενημέρωσης από τη διεύθυνση του σχολείου, του χαιρετισμού των εκπροσώπων του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και της ενημέρωσης των εκπαιδευτικών που διδάσκουν στην Α΄ τάξη για το διδακτικό τους αντικείμενο, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον κ. Βραχιώλια Ευστράτιο, ψυχολόγο και επιστημονικό στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, με θέμα: «Ο ρόλος των γονέων στην προσαρμογή του παιδιού στο Γυμνάσιο».

Οι γονείς ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των εκπαιδευτικών και είχαν την ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία μαζί  τους, εγκαινιάζοντας έτσι τη μεταξύ τους συνεργασία, η οποία είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη των στόχων που θέτουν οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς από κοινού.

 • 1 7
 • 2 6
 • 3 4
 • 4 2

  Login Form

  ΧΑΡΤΗΣ

  map school

  Αναζήτηση της σχολικής μονάδας εδώ

  ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  Τηλ-Fax:
  2551024346
   
   
  Email: 
   
   
  Διεύθυνση
  Δημοκρίτου 6Β,
  περιοχή ΚΕΓΕ
  Αλεξ/πολη, 68132