Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Η 16η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής με κύριο στόχο τον περιορισμό της πείνας στον πλανήτη.

Η συλλογική δράση σε 150 χώρες είναι αυτή που καθιστά την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής μία από τις σημαντικότερες ημέρες του ημερολογίου του ΟΗΕ. Εκατοντάδες εκδηλώσεις και δραστηριότητες λαμβάνουν χώρα από κυβερνήσεις, επιχειρήσεις, ΜΚΟ, ΜΜΕ και ευρύ κοινό, αναδεικνύοντας μια παγκόσμια ευαισθητοποίηση και προωθώντας τη δράση για όσους ζουν σε συνθήκες πείνας, αλλά και για την ανάγκη εξασφάλισης μιας υγιεινής διατροφής για όλους.

Η διάδοση και υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών αποτελεί καθοριστικό παράγοντα προάσπισης της ατομικής υγείας, καθώς και βασικό συντελεστή προαγωγής της Δημόσιας Υγείας. Η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι πολλά από τα σοβαρότερα νοσήματα, στα οποία αποδίδεται το μεγαλύτερο νοσολογικό φορτίο, συνδέονται άμεσα με παράγοντες που σχετίζονται με τη σύγχρονη διατροφή.

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας, οι μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν για θέματα υγιεινής διατροφής μέσα από δημιουργικές και βιωματικές δράσεις, υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας κ. Καμάργιου Χ.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο με τις δημιουργικές και βιωματικές δράσεις στη διεύθυνση

https://www.youtube.com/watch?v=8-usbu1L0jg&list=PLrugAxAK_GyEFRYBouP3dpJ4Iop2KyFxS&index=4

capture 20221022 113431

 

Login Form

ΧΑΡΤΗΣ

map school

Αναζήτηση της σχολικής μονάδας εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τηλ-Fax:
2551024346
 
 
Email: 
 
 
Διεύθυνση
Δημοκρίτου 6Β,
περιοχή ΚΕΓΕ
Αλεξ/πολη, 68132