Εκλογές για την ανάδειξη των μαθητικών συμβουλίων

Η λειτουργία των μαθητικών κοινοτήτων αποβλέπει στην ενίσχυση της συμμετοχής των μαθητών στη σχολική ζωή, στην προώθηση του διαλόγου και της συνεργασίας ανάμεσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, στην επίλυση προβλημάτων και, γενικότερα, στη βελτίωση της ποιότητας της σχολικής ζωής.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της τελευταίας διδακτικής ώρας, διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη των 5μελών συμβουλίων και των αναπληρωματικών τους μελών σε όλα τα τμήματα του σχολείου μας.

    

Οι εκλογές για την ανάδειξη του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου,  τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες. Οι μαθητές/μαθήτριες που είχαν θέσει υποψηφιότητα, πριν από τη διαδικασία εκλογής, προσπάθησαν να διατυπώσουν τις απόψεις τους για τη σχολική μαθητική κοινότητα ενώπιον όλων, προκειμένου να κερδίσουν την ψήφο τους. Ακολούθησε η διαδικασία της ψηφοφορίας, η οποία  διεξήχθη ομαλά, και η έκδοση των αποτελεσμάτων.

Οι μαθητές εξέλεξαν τους εκπροσώπους τους, οι οποίοι αναλαμβάνουν συγκεκριμένες ευθύνες, όπως προβλέπονται στον κανονισμό  λειτουργίας των μαθητικών κοινοτήτων,  με στόχο τη λήψη αποφάσεων για θέματα που τους αφορούν και τη διαμόρφωση του σχολικού περιβάλλοντος. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!

math symb22

       

    

Login Form

ΧΑΡΤΗΣ

map school

Αναζήτηση της σχολικής μονάδας εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τηλ-Fax:
2551024346
 
 
Email: 
 
 
Διεύθυνση
Δημοκρίτου 6Β,
περιοχή ΚΕΓΕ
Αλεξ/πολη, 68132