Εκδρομή Γ΄ Τάξης στη Θεσσαλονίκη
  Τη Θεσσαλονίκη επέλεξαν ως προορισμό για την τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή τους οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου. Την Πέμπτη, λοιπόν, 27 Μαρτίου αναχώρησαν από την Αλεξανδρούπολη. Προτεραιότητα των παιδιών φυσικά ήταν η διασκέδαση. Όπως μας είπαν και οι ίδιοι οι μαθητές διασκέδασαν και χάρηκαν τη διαμονή τους στην όμορφη Θεσσαλονίκη.
  Μας είπαν όμως και άλλα πολλά. Για την επίσκεψή τους στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, όπου βρίσκεται ο τάφος του Φιλίππου. Εκεί μάθανε και για τον Μανόλη Ανδρόνικο, τον αρχαιολόγο που έφερε στο φως τα μοναδικά ευρήματα της Βεργίνας.
  Μας μίλησαν οι μαθητές και για τον εντυπωσιακό ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, που είναι χτισμένος πάνω στον τόπο μαρτυρίου του Αγίου, την αρένα των μονομαχιών. Στο υπόγειο του ναού οι μαθητές επισκέφθηκαν και το κελί του Αγίου Δημητρίου.
  Ιδιαίτερα εντυπωσιάστηκαν και από την επίσκεψή τους στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας "Νόησις". Αν δεν έχετε ακούσει για το "Νόησις", αρκεί να σας πούμε τι είδαν εκεί τα παιδιά και θα καταλάβετε.
  • Το Εκθετήριο Τεχνολογίας Μεταφορών, που δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να θυμηθούν αυτοκίνητα που υπήρξαν "σταθμοί" στην ιστορία της αυτοκίνησης.
  • Το Τεχνοπάρκο, με ποικιλία επιστημονικών θεμάτων, όπως ο ηλεκτρισμός, ο μαγνητισμός, η οπτική, η μηχανική κ.ά.
  • Το εκθετήριο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. Μια έκθεση στην οποία παρουσιάζονται δείγματα τεχνολογικών στοιχείων και επιτευγμάτων της Αρχαίας Ελλάδας.
  • Το Ψηφιακό Πλανητάριο, όπου γίνεται αναπαράσταση αστρονομικών και φυσικών φαινομένων.
  • Τον Προσομοιωτή Εικονικής Πραγματικότητας, όπου οι μαθητές αισθάνθηκαν ότι πραγματικά κάνουν μία βόλτα στο διάστημα ή περπατούν στο Σινικό Τείχος.
  Τέλος, αφού βρίσκονταν κοντά στον Νομό Σερρών, δε γινόταν να μην  επισκεφτούν και το σπήλαιο της Αλιστράτης, το αξιοθαύμαστο αυτό μνημείο της φύσης και ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της Ευρώπης.
  Δεν μπορούμε βέβαια παρά να μεταφέρουμε τον ενθουσιασμό των παιδιών από την εκδρομή και να ευχαριστήσουμε τους καθηγητές πάτερ Λενιδάκη Εμμανούήλ, κο Φραντζεσκάκη Εμμανουήλ και τις καθηγήτριες κες Μερσινιά Δέσποινα και Παρασχάκη Χρύσα, που είχαν τη διάθεση και διέθεσαν τον χρόνο τους, για να συνοδευόσουν τους μαθητές στην εκδρομή τους.