"Ωραίοι ως θεατές"

Μία ταινία μικρού μήκους από την κινηματογραφική ομάδα του σχολείου μας στα πλαίσια του προγράμματος "Αποδέχομαι τη διαφορετικότητα-απορρίπτω την περιθωριοποίηση"

Σχολ. έτος: 2013-2014

Υπεύθυνος καθηγητής: Δημητριάδης Δημήτριος

Η κινηματογραφική ομάδα του σχολείου είδε ταινίες με θέμα την περιθωριοποίηση. Τα συμπεράσματά της μπορείτε να τα δείτε στο παραμύθι που ηχογραφήθηκε από τους μαθητές και έπειτα οπτικοποιήθηκε 

Τους προβληματισμούς της κατέθεσε η ομάδα και με τη δημιουργία μίας ταινίας μικρού μήκους με τίτλο "Ωραίοι … ως θεατές". Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές αναζήτησαν αιτίες και πρότειναν λύσεις. Όταν έφτασε όμως η ομάδα στο θέμα της ατομικής ευθύνης του καθενός, που θεωρήθηκε και το σημαντικότερο, διαπίστωσε πως στις ταινίες συμπάσχουμε πάντα με το άτομο που περιθωριοποιείται και κατακρίνουμε αυτούς που το θέτουν στο περιθώριο.

Γιατί τελικά όλοι μας στις ταινίες επιλέγουμε πάντα τη σωστή πλευρά; Η ευθύνη μας σταματά μόνο στην αναζήτηση αιτιών, στην πρόταση λύσεων και στη θέαση μιας ταινίας; Μήπως πρέπει και στην πραγματική ζωή να επιλέγουμε τη σωστή πλευρά αρχίζοντας από το σχολείο μας; Γιατί δικαιολογούμε συνεχώς τον εαυτό μας, όταν βρισκόμαστε στη λάθος πλευρά; Πώς αισθάνονται οι συμμαθητές μας, όταν τους βάζουμε στο περιθώριο; Τα παραπάνω ερωτήματα επιχείρησε να θέσει η κινηματογραφική ομάδα με τη δημιουργία της ταινίας.

 

 

Login Form

ΧΑΡΤΗΣ

map school

Αναζήτηση της σχολικής μονάδας εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τηλ-Fax:
2551024346
 
 
Email: 
 
 
Διεύθυνση
Δημοκρίτου 6Β,
περιοχή ΚΕΓΕ
Αλεξ/πολη, 68132