ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Βιωματική δράση για τα Δικαιώματα των Παιδιών

Την Τετάρτη  1 Δεκεμβρίου 2021 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας  συμμετείχαν σε βιωματική δράση διάρκειας δύο διδακτικών ωρών με θέμα  τα Δικαιώματα των Παιδιών,  που υλοποίησαν σε κάθε τμήμα ειδικοί της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος. Στόχος η ευαισθητοποίηση των παιδιών και η ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας στη σχολική κοινότητα. Οι μαθητές/τριες μέσα σε ένα ευχάριστο και δημιουργικό κλίμα είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να ενημερωθούν, αλλά να συνεργαστούν και να εκφράσουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους, όπως φαίνεται και από τις εντυπώσεις τους:

«Την Τετάρτη επισκέφθηκαν το σχολείο μας τρία άτομα από την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής. Στην αρχή κάναμε παιχνίδια γνωριμίας για να μάθουμε περισσότερα για τους συμμαθητές μας. Ύστερα χωριστήκαμε σε ομάδες και μας μοιράστηκαν φυλλάδια με ερωτήσεις σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών. Μας δόθηκαν δύο εικόνες παιδιών οι οποίες είχαν πολλές αντιθέσεις όσον αφορά τις ανέσεις τους και εμείς κληθήκαμε να τις συγκρίνουμε. Τέλος, μας έδειξαν ανάλογα βίντεο και ακόμη ένα φυλλάδιο για περισσότερη ενημέρωση.»

«Οι ειδικοί από την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής που ήρθαν στην τάξη μας αρχικά μας έβαλαν να καθίσουμε σε έναν κύκλο και να παρουσιάσει ο καθένας τον διπλανό του, έτσι ώστε να γνωριστούμε. Έπειτα μας χώρισαν σε ομάδες και ανέθεσαν σε κάθε ομάδα να απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούν κοινωνικά προβλήματα. Μετά οι ομάδες παρουσίασαν τις εργασίες τους και συζητήσαμε για το κάθε θέμα. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία και περάσαμε πολύ όμορφα. Ελπίζουμε να ξαναζήσουμε μια παρόμοια εμπειρία.»

«Αφιερώσαμε δύο διδακτικές ώρες για να συστηθούμε αρχικά και στη συνέχεια να περιγράψουμε δύο φωτογραφίες σε ένα φυλλάδιο. Ακόμη, μετά την περιγραφή έπρεπε να κάνουμε έναν διάλογο μεταξύ των παιδιών που υπήρχαν στις φωτογραφίες. Τέλος, είδαμε ένα διδακτικό βίντεο για τα δικαιώματα των παιδιών.»

«Με τους κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους κάναμε ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα στην αρχή μια δραστηριότητα για να γνωριστούμε μεταξύ μας καλύτερα, αλλά και να μας γνωρίσουν κι αυτοί. Μιλήσαμε για τα δικαιώματα του παιδιού και είδαμε βιντεάκια που ήταν σχετικά με αυτό το θέμα. Κάναμε επίσης κάποιες εργασίες που μας ανέθεσαν ανά ομάδες και μετά έπρεπε να τις παρουσιάσουμε στα υπόλοιπα παιδιά. Η εμπειρία ήταν πολύ ωραία και θα θέλαμε να ξαναγίνει μια τέτοια συνάντηση.»

drasi ygeia

 

Login Form

ΧΑΡΤΗΣ

map school

Αναζήτηση της σχολικής μονάδας εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τηλ-Fax:
2551024346
 
 
Email: 
 
 
Διεύθυνση
Δημοκρίτου 6Β,
περιοχή ΚΕΓΕ
Αλεξ/πολη, 68132