Επίσκεψη στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης

Την Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015,  η χορωδία και το τμήμα Α3 του σχολείου επισκέφθηκε το Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης στους Μύλους Μασούρα. Εκεί τους υποδέχτηκαν η διευθύντρια του Ωδείου, κα Κολλάρου, καθώς και οι τραγουδιστές  της Λυρικής Σκηνής, που επισκέφθηκαν  την πόλη μας για να παρουσιάσουν την «Κάρμεν». Μίλησαν στα παιδιά για τον άγνωστο στους νέους μας και παρεξηγημένο χώρο της όπερας. Η κα. Βλαχοπούλου Μαρία ερμήνευσε γνωστές άριες και απάντησε στις απορίες μαθητών από διάφορα σχολεία της πόλης μας.

Επίσκεψη  στη μουσική εταιρεία Αλεξανδρούπολης

Την Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015, το τμήμα του projectμε υπεύθυνη την κα Λυμπενίδου, επισκέφθηκε την Μουσική Εταιρεία Αλεξανδρούπολης. Εκεί,  ο κ. Γούδας Τηλέμαχος έκανε στα παιδιά μία παρουσίαση γύρω από τα μηχανήματα που χρειάζονται σε μία ηχογράφηση και τον ρόλο του ηχολήπτη. Στη συνέχεια έγινε ηχογράφηση του μελοποιημένου ποιήματος «Σπασμένο καράβι» που ερμήνευσαν μαθητές του τμήματος. Η διαδικασία της ηχογράφησης ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία για όσους συμμετείχαν σε αυτή αλλά και για όσους την παρακολούθησαν.

Επίσκεψη στον τηλεοπτικο σταθμό 'Δέλτα"

Οι μαθητές της δημοσιογραφικής ομάδας με την υπεύθυνη του  προγράμματος  κ. Δουλούδη Μαρία επισκέφθηκαν στις 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 τον τηλεοπτικό σταθμό της Δέλτα τηλεόρασης και ξεναγήθηκαν στου χώρους του.

Ενημερώθηκαν εκτενώς  από την κυρία Σώκου για το έργο του δημοσιογράφου. Η ίδια απάντησε σε ερωτήσεις και απορίες των μικρών «δημοσιογράφων» για ό, τι αφορά στο ρόλο και το έργο των δημοσιογράφων , τις ευθύνες και τις δυσκολίες του και παρακολούθησαν τον τρόπο συλλογής και διάκρισης των ειδήσεων της επικαιρότητας.

Στη συνέχεια επιχείρησαν να λειτουργήσουν ως δημοσιογράφοι –παρουσιαστές στα στούντιο του σταθμού. Υποδύθηκαν ρόλους και έπαιξαν παιχνίδια ρόλων όπως του σκηνοθέτη, του σεναριογράφου, του παρουσιαστή με μεγάλο ενδιαφέρον και γνώρισαν βασικές παραμέτρους για τη δημιουργία  μιας εκπομπής στην τηλεόραση.

Ο τηλεοπτικός σταθμός αποτέλεσε  ένα χώρο βιωματικής μάθησης για τους επίδοξους δημοσιογράφους που ερεύνησαν , μελέτησαν και γνώρισαν κάθε σημείο του με εξαιρετικό ενδιαφέρον.   

Επίσκεψη  στο τμήμα μοριακής βιολογίας

Την Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015, η Γ’ Γυμνασίου επισκέφθηκε τα εργαστήρια του τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής. Υπεύθυνη υποδοχής εκεί των παιδιών ήταν η κ. Χλίχλια Αικατερίνη.

Οι μαθητές παρακολούθησαν δύο εργαστηριακές ασκήσεις. Η μία είχε σχέση με τις ομάδες αίματος και τον τρόπο κληρονόμησής τους. Κατόπιν έγινε ταυτοποίηση ομάδας αίματος σε άγνωστα δείγματα αίματος.

Η δεύτερη άσκηση περιελάμβανε εισήγηση-παρουσίαση για τα βακτήρια (τη φύση τους, τον πολλαπλασιασμό τους) και στη συνέχεια εργαστηριακή επίδειξη δημιουργίας στερεών και υγρών καλλιεργειών βακτηρίων.

Υπεύθυνη της επίσκεψης η καθηγήτρια βιολογίας, κα Κουρτέση.

Θεατρική παράσταση  «Δον Κιχώτης»

Την Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015, τα τμήματα Α4 και Α5 του σχολείου μας , ως επιβράβευση για την ανάδειξή τους ως τα καθαρότερα τμήματα του δεύτερου τριμήνου, παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Δον Κιχώτης».  Το έργο παρουσιάστηκε από την Παιδική Σκηνή «Αριστοτέλειον» στο Δημοτικό Θέατρο. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από τα κοστούμια

Login Form

ΧΑΡΤΗΣ

map school

Αναζήτηση της σχολικής μονάδας εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τηλ-Fax:
2551024346
 
 
Email: 
 
 
Διεύθυνση
Δημοκρίτου 6Β,
περιοχή ΚΕΓΕ
Αλεξ/πολη, 68132