Ενδοσχολική επιμόρφωση – «Τμήματα Υποδοχής (ΖΕΠ) και καλές πρακτικές για την αποτελεσματική εκπαίδευση ευάλωτων κοινωνικά μαθητών»

Στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 διαδικτυακή συνάντηση με θέμα «Τμήματα Υποδοχής (ΖΕΠ) και καλές πρακτικές για την αποτελεσματική εκπαίδευση ευάλωτων κοινωνικά μαθητών». Παρουσιάστηκαν εισηγήσεις από τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων, Ζωγραφάκη Μαρία, και τις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας,  Πολυβάκα Ευαγγελία και Τουλουμτζή Φιλιώ, με θέματα: «Βασικές αρχές συμπεριληπτικής εκπαίδευσης», «Οργανώνοντας ένα τμήμα ΖΕΠ», «Τμήματα ΖΕΠ: πρόκληση ή ευκαιρία;», «Προαγωγή ψυχοκοινωνικής υγείας και ενίσχυση προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων - που υλοποιείται υπό την εποπτεία του Κέντρου Πρόληψης Ν. Έβρου».

Αρχικά, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τον θεσμό ΖΕΠ (Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας), τα Τμήματα Υποδοχής και τη βασική αρχή τους, που αποβλέπει στην άρση των ανισοτήτων και στη διασφάλιση ισότητας ευκαιριών στην εκπαίδευση για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε η λειτουργία των Τμημάτων Υποδοχής στο σχολείο μας, που το πρόγραμμά του συντονίζεται, υποστηρίζεται και εμψυχώνεται από την εκπαιδευτικό Πολυβάκα Ευαγγελία και  αφορά  26 μαθητές, 22 παιδιά της μουσουλμανικής μειονότητας, 2 πρόσφυγες και 2 μετανάστες μαθητές.

Η συνεργασία κοινωνικών φορέων με τη σχολική μονάδα, η αποτελεσματική εφαρμογή  «καλών πρακτικών» στα τμήματα ευάλωτων μαθησιακά και κοινωνικά μαθητών, η διάχυση των αποτελεσμάτων στο σύνολο των διδασκόντων του σχολείου αποτέλεσε ένα ισχυρό υπόβαθρο και ενθάρρυνε τους συμμετέχοντες-εκπαιδευτικούς να σκεφτούν την αναζήτηση εναλλακτικών κατευθύνσεων και πρωτοβουλιών που δημιουργούν προοπτικές για τη βελτίωση της μαθησιακής επίδοσης και την ενδυνάμωση της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των μαθητών και μαθητριών τους.

IM Zep2022

 

Login Form

ΧΑΡΤΗΣ

map school

Αναζήτηση της σχολικής μονάδας εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τηλ-Fax:
2551024346
 
 
Email: 
 
 
Διεύθυνση
Δημοκρίτου 6Β,
περιοχή ΚΕΓΕ
Αλεξ/πολη, 68132